Simon Donkers
Weekendschool
Thuis > Weekendschool > Game Maker

Game Maker

Game Maker is een programma waarmee je computerspellen kunt maken, zonder dat je daarvoor een programmeertaal hoeft te leren. Met een paar makkelijke drag&drop acties, kun je goede computerspellen maken. Natuurlijk kun je, indien je dat wilt, wel gebruik maken van een programmeertaal. De Game Maker Language is speciaal ontwikkeld voor Game Maker.

Om Game Maker te gebruiken dien je dit eerst te installeren. Hiervoor dien je beheerder te zijn op je computer. Vraag je ouders even of ze dit willen doen voor jou.

Installeer Game Maker 8

Game Maker is geheel gratis te gebruiken en is gemaakt door Professor Mark Overmars van de universiteit van Utrecht. Om Game Maker te gebruiken heb je DirectX 8 of hoger nodig (gratis download) en een 3D videokaart. Bijna alle PC's die de laatste 5 jaar zijn verkocht beschikken hierover. Voor sommige gevorderde functies van Game Maker is een geregistreerde versie nodig. Deze kost €15 en is te krijgen vanaf de YoYo Games website (engelstalig).

De handleiding die in de lessen is gebruikt is geschreven door Ben Buitenhuis en kan je vinden in gamemaker/gmkids.pdf

De Game Maker handleiding is vertaald naar het Nederlands door Piet Geelen en de Nederlandse Game Maker Community.

Online versie van de handleiding. (versie 6.1)

Een erg uitgebreide Game Maker tutorial van Nienke Lurvink kan je vinden op AV Onderwijs.

Meer Game Maker informatie is te vinden op de volgende locaties:

YoYo Games.com/gamemaker/, De officiele Game Maker website. Hier kan je altijd de laatste versie van Game Maker vinden en veel tutorials en andere informatie. (Engels)

Game-Maker.nl, een onofficieel Nederlandstalig actief Game Maker forum waarin je je Game Maker vragen kan stellen. Hier staan ook veel Nederlandstalige tutorials die je door kan lezen.

Loading...